Facebook Gaming lisää Craytasin Käyttäjien Luomia Pelejä Pilvialustalle

Crayta on alusta, jolla pelaajat voivat luoda, jakaa ja pelata pelejä ystäviensä kanssa. Nyt Facebook Gaming on päättänyt lisätä sen osaksi pilvipalveluitaan. Yhteystyönä rakennetut pelit luodaan Unreal Engine 4:llä ja pelaajien tekemiä pelejä on jo tuhansia.

Crayta on pelien luonnin kannalta hiukan kuin Roblox, mutta samalla siinä on joitakin Fortniten ominaispiirteitä, kuten kirkkaat värit ja sarjakuvatyylinen taide.

Lisäksi pelin vuodenajat vaihtuvat, siihen myydään ”battle pass” -paketteja ja käyttäjät voivat kustomoida peliavatarinsa. Yksi cooleimmista sekä uniikeimmista ominaisuuksista on kuitenkin se, että voit jakaa pelisi käyttäen vain yhtä linkkiä. Näin kaverisi voivat hypätä mukaan suoraa omilta selaimiltaan.

Meta osti viime vuonna pelikehittäjän Craytan takana

Facebookin emoyhtiö Meta on selkeästi nähnyt potentiaalia Craytasissa, koska yritys päätti hankkia Unit 2 -firman, joka on brittiläinen Crayta-pelin takana oleva yhtiö.

Crayta oli alkujaan yksinoikeudella osana Google Stadiaa (vuonna 2020), mutta se laajensi pian tietokoneille Epic Games -pelikaupan kautta. Kun Crayta tulee saataville Facebook Gaming -alustalle, pelaajien ei enää tarvitse ladata sitä koneelleen tai pelata Stadian kautta.

Ilmaiset pelit ovat Facebookin järjestämiä ja vaativat tilin ennen pelaamisen aloittamista.

Mark Zuckerberg kertoi videossa, jossa esiteltiin Craytaa osana pilvipelaamisen alustaa, että usein ihmiset pitävät metaverseä vain 3D-kokemuksena ja virtuaalitodellisuuden tai lisätyn todellisuuden kokemuksena.

Crayta kuitenkin näyttää, että näitä kokemuksia voidaan myös rakentaa 2D-ympäristöihin, kuten Facebook-sovellukseen puhelimilla ja tietokoneilla.

Jo yrityksen uusi nimi kertoo, mikä heidän päämääränsä on. Meta haluaa olla metaversen keskus. Emmekä puhu mistään pienestä tavoitteesta vaan he eivät tunnu muuhun nykyään tähtäävänkään.

Yritys on ehtinyt jo hankkia esimerkiksi virtuaaliseen todellisuuteen keskittyvän Oculus-yrityksen ja muuttamaan tuotteen Meta-brändin alle. Crayta puolestaan on pienempi, mutta aivan yhtä tärkeä, hankinta. Pelaa pelejä metaversessä, jos haluat olla digitaalisen aallon harjalla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *