BioWare QA -tiimi on äänestänyt Yksimielisesti Ammattiliitto Toiminnasta

EA:n omistaman BioWaren kanssa työskentelevät laaduntarkastajat ovat äänestäneet yksimielisesti (16/0) liiton järjestämisestä. Työntekijät ovat osa Edmonton-yritystä. Kyse on Keywords Studios -yrityksen kanadalaisesta osastosta.

Merkit kiinnostuksesta ammattiliittoa kohtaan alkoivat ilmetä huhtikuussa, kun työntekijät mainitsivat syyksi liitolle takaisin työpaikalle palaamisen, vaikka BioWaren täysipäiväiset työntekijät saivat jatkaa kotoa käsin työskentelyä.

Keywords Studios on muuttanut määräystään ja työntekijät saavat jatkaa kotoa käsin hybridityönä. Lisäksi työntekijät mainitsivat yhdeksi syyksi Keywordsin lomarahan, joka on vain Kanadan minimipalkan suuruinen.

Keywords Studiosin tiedotteessa kerrotaan yrityksen ”hyväksyvän” työntekijöiden päätös.

He kertovat haluavansa organisaationa tukea työntekijöitään ja ottaa kaikki heidän huolensa vakavissaan. He aikovat jatkaa avointa keskustelua Edmonton-tiimin kanssa.

Ammattiliittoon nyt kuuluvat työntekijät ovat työskennelleet useiden BioWaren pelien parissa. Esimerkiksi pelit Mass Effect Legendary Edition ja Star Wars: The Old Republic kuuluvat heidän katalogiinsa. Tällä hetkellä työskentelyn alla on peli Dragon Age: Dreadwolf.

”Vaikka Keywords Studiosin työntekijöiden liittoutuminen Edmontossa ei liity BioWaren työntekijöiden, haluamme tehdä selkeäksi, että me EA:lla kunnioitamme prosessia sekä työntekijöiden oikeutta valita,” EA:n Lacey Haines kertoi.

Ammattiliitto on askel kohti tulevaa Kanadassa ja seuraa tämän hetken liikettä luoda ammattiliittoja pelialan työntekijöille. Useat alan työntekijät ovat alkaneet liittyä liittoihin sekä perustaa niitä Pohjois-Amerikassa. Pelaa pelejä hyvillä mielin, kun tiedät työntekijöiden saavan ansaitsemaansa hyvää kohtelua.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *